Λίγα Λόγια

 

Η Βασούλα Ρύντεν είναι ελληνίδα Ορθόδοξη και γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Το 1985, όταν ζούσε στο Μπαγκλαντές, ο Θεός την πλησίασε, για να την χρησιμοποιήσει ως όργανό Του και να την επιφορτίσει με τα μηνύματά Του για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πρόκειται πράγματι για μια υπενθύμιση του Λόγου Του. Μέσα σε αυτά τα μηνύματα που είναι για την εποχή μας, ο Θεός μας καλεί σε μετάνοια, συμφιλίωση, ειρήνη και ενότητα.

Καθώς προχωρούσε αυτή η ιερή επικοινωνία, αυξανόταν η πίστη της, η γνώση και η αγάπη για τον Θεό. Το γεγονός ότι η Βασούλα, δίχως ποτέ να έχει λάβει κάποια κατήχηση, πόσο μάλλον θεολογική κατάρτιση, είναι ικανή να γράφει για τόσο βαθιά πνευματικά θέματα χωρίς να κάνει λάθη, είναι από μόνο του μια ισχυρή επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των μηνυμάτων.

Από το 1988, η Βασούλα έχει προσκληθεί να μιλήσει σε περισσότερες από 60 χώρες και έχει κάνει πάνω από 800 παρουσιάσεις. Δεν λαμβάνει σε όλο αυτό το έργο καμιά προσωπική αμοιβή. Μέχρι στιγμής, τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Είναι γραμμένα σε μια γλώσσα τόσο ξεκάθαρη και άμεση που μπορούν να τα καταλάβουν όλοι. Ταυτόχρονα το περιεχόμενό τους είναι τόσο πλούσιο και βαθύ ώστε να εμπνεύσει εξέχοντες θεολόγους να συγγράψουν βιβλία πάνω στην πνευματικότητα των μηνυμάτων.

Ο Θεός επέλεξε ο ίδιος να ονομάσει τα μηνύματά Του «Αληθινή εν Θεώ Ζωή». Οπουδήποτε προσκαλείται η Βασούλα, είτε στην Ασία, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική ή την Ευρώπη, γίνεται δεκτή από πλήθη ανθρώπων κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικού στρώματος και τάξης. Η προσέλευση στις συναντήσεις της έχει φτάσει τα 400,000 άτομα.

Προσκλήθηκε 3 φορές να μιλήσει για το θέμα της ενότητας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην Γενεύη και μία φορά στο Ιάσιο της Ρουμανίας σε σύνοδο με τίτλο: «Ενότητα και ανανέωση, συμβουλευτική και χριστιανική πνευματικότητα για τους καιρούς μας». Το 1998 και το 2001, ένα ειρηνευτικό τμήμα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, που δραστηριοποιείται ιδίως μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, προσκάλεσε την Βασούλα να τους μιλήσει και να επαναλάβει τα λόγια του Κυρίου μας στα μηνύματα, για να αποκτήσει ο κόσμος ειρήνη. Το 2001 προσκλήθηκε μεταξύ άλλων ομιλητών στο Διεθνές Κέντρο στην Φάρφα της Ιταλίας για να μιλήσει πάνω στην Οικουμενική κίνηση και την Πνευματικότητα.

Στις Γραφές αναφέρεται ότι η πίστη δίχως έργα είναι νεκρή. Οι καρποί της Αληθινής εν Θεώ Ζωής δεν είναι μόνο η μεταστροφή της καρδιάς αλλά και τα καλά έργα που έχουν ξεκινήσει οι αναγνώστες των μηνυμάτων. Η Παναγία εμφανίστηκε σε όραμα στην Βασούλα και της ζήτησε να παρέχει τροφή στους φτωχούς καθώς δεν αρκεί μόνο η πνευματική τροφή. Από τότε, πολλά σπίτια με το όνομα Beth Myriam (σπίτι της Μαρίας) άρχισαν να λειτουργούν με την συνδρομή των φίλων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής για να θρέψουν τους φτωχούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά Beth Myriam σε όλο τον κόσμο- Αίγυπτο, Μπαγκλαντές, Αγίους Τόπους, Φιλιππίνες, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κένυα και Ελλάδα.

Τέλος, σε κάθε χώρα, οι μεταφράσεις, οι εκδόσεις των βιβλίων, η διάδοση των μηνυμάτων, η οργάνωση προσκηνυματικών ταξιδιών και η σίτιση των φτωχών, στηρίζονται σε εθελοντές.